Ce poti face daca masca de protectie nu se impaca bine cu tenul tau

Ce poti face daca masca de protectie nu se impaca bine cu tenul tau

In ultima perioada am auzit despre tot mai multe persoane ca masca de protectie, pe care este necesar sa o poarte, le irita tenul intr-un fel sau altul, cel mai des intalnite fiind cosurile aparute din aceasta cauza.

Mai multi medici dermatologi sustin ca este foarte posibil ca cosurile aparute in zona barbiei, a gurii si a obrajilor sa aibe drept cauza purtarea mastii.

Deoarece este o perioada cu temperaturi destul de ridicate, efectul de sauna se creeaza rapid atunci cand purtam masca, iar tenul nostru nu mai respira atat de mult.

In randurile urmatoare va voi spune ce a functionat pentru mine si ce poate fi util si pentru voi.

Cred ca cel mai important este ca atat tenul, cat si masca pe care o purtati sa fie curate. Pentru ten, dermatologii ne sfatuiesc sa folosim un gel de curatare bland inainte si dupa purtarea mastii de protectie. De asemenea, masca trebuie si ea schimbata sau spalata, in cazul in care aceasta este dintr-un material textil.

Ce poti face daca masca de protectie nu se impaca bine cu tenul tau

Ceea ce a facut o diferenta la mine, a fost renuntarea la make-up. In general, nu folosesc fond de ten, ci mai mult BB-cream, insa pana si la acesta am renuntat. Singurele pe care le aplic inainte de a purta masca sunt crema hidratanta si SPF-ul. In functie de cum imi simt tenul in ziua respectiva, este probabil ca SPF-ul sa fie suficient si sa nu mai am nevoie si de crema hidratanta. Asta se intampla cand iti gasesti SPF-ul potrivit 🙂

In tot timpul asta, eu am incercat sa stau cat mai mult in casa, unde nu este nevoie sa port masca. la fel cum am procedat si pe perioada starii de urgenta. Insa daca a trebuit sa ies, nu am purtat masca acolo unde credeam ca este safe, iar in magazine de exemplu, incercam sa-mi termin cat mai repede treaba pentru a nu sta chiar atat de mult cu masca pe fata.

Daca trebuie sa porti masca la serviciu, asigura-te ca mai ai una la tine, astfel incat sa le poti schimba. Si un mic kit pentru reimprospatarea tenului s-ar putea dovedi util. Acesta ar putea contine variante travel size ale unei ape micelare, creme hidratante si SPF.

Pentru mine toate acestea au functionat si sper ca articolul te va ajuta si pe tine. Also, un ajutor contra cosuletelor gasesti aici 🙂

Share & Keep in touch:
Instagram
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share
Email

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.